Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Ξεκινάει η επανάσταση με τους 3D υπολογιστές!

Σε λίγες μέρες θα γίνουν πραγματικότητα στην Ιαπωνία, πολλές προτάσεις από μεγάλες εταιρίες για σταθερούς αλλά και φορητούς υπολογιστές που έχουν τη δυνατότητα προβολής 3D περιεχομένου.

Η αρχή έγινε από την Asus, που στα τέλη του περασμένου χρόνου, κυκλοφόρησε το πρώτο 3D ready notebook.

Τώρα στο παιχνίδι μπήκε και η Fujitsu που στις 17 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει στην ιαπωνική αγορά, έναν σταθερό υπολογιστή, με οθόνη 20 ιντσών, ο οποίος έχει τη δυνατότητα προβολής τρισδιάστατου βίντεο ενώ μπορεί και μετατρέπει τα συμβατικά DVD σε τρισδιάστατα, και διαθέτει ακόμα και 3D κάμερα.

Τον Ιούλιο αναμένεται στην ιαπωνική αγορά και η πρόταση της Toshiba που πρόκειται για έναν 3D laptop που θα μπορεί να παίζει δίσκους 3D Blu-ray.

Οι κάρτες γραφικών που θα χρησιμοποιούνται σε πολλούς από τους νέους τρισδιάστατους υπολογιστές κατασκευάζονται από μία από τις καλύτερες εταιρίες που κατασκευάζουν κάρτες γραφικών και φυσικά δεν είναι άλλη, από την Nvidia.

Όπως ισχύει και για τις αντίστοιχες 3D τηλεοράσεις, οι τρισδιάστατοι υπολογιστές θα απαιτούν τη χρήση ειδικών γυαλιών.

Αν και η τεχνολογία στα γυαλιά διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή αυτό που κάνουν σίγουρα όλα όμως είναι να εξασφαλίζουν ότι κάθε μάτι βλέπει μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα ώστε να δημιουργείται και η ψευδαίσθηση του βάθους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου