Σελίδες

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Cosmote: Σερφάρισμα στο εξωτερικό χωρίς καμία ανησυχία

Δελτίο Τύπου: CosmoteΘέλεις να χρησιμοποιείς Internet & e-mail με την άνεσή σου και όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό; Τώρα μπορείς, ενεργοποιώντας ένα από τα δύο παρακάτω πακέτα προσφορών της Cosmote που σου προφέρουν δωρεάν χρήση δεδομένων στο εξωτερικό*, με χαμηλό κόστος:
  • Data Offer 10: 10ΜΒ με μόνο 10,17 ευρώ

Το πακέτο προσφοράς διατίθεται στα προγράμματα φωνής και ενεργοποιείται στέλνοντας δωρεάν μήνυμα στο 1256 με περιεχόμενο «10».
  • Data Offer 30: 100ΜΒ με μόνο 30,50 ευρώ

Το πακέτο προσφοράς διατίθεται στα προγράμματα Internet On the Go και ενεργοποιείται στέλνοντας δωρεάν μήνυμα στο 1256 με περιεχόμενο «30».

*δυνατότητα χρήσης του δωρεάν όγκου δεδομένων στο εξωτερικό εντός 30 ημερών από την ενεργοποίηση του πακέτου.

Για περισσότερες πληροφορίες, δες τον τιμοκατάλογο για χρεώσεις περιαγωγής.


Χρήσιμες συμβουλές για χρήση Internet και e-mail στο εξωτερικό 

Για σένα που θέλεις να ελέγχεις καλύτερα τη χρήση internet που κάνεις όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό, παρακάτω θα βρεις χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις αυτόματη ή ανεξέλεγκτη χρήση δεδομένων:
  • Όσον αφορά το κινητό σου τηλέφωνο:
    Φρόντιζε να κλειδώνεις το πληκτρολόγιο της συσκευής σου, ώστε να αποφύγεις τον κίνδυνο να πατηθούν άθελά σου κουμπιά αυτόματης σύνδεσης στο Internet.
  • Όσον αφορά τις ρυθμίσεις του e-mail σου:
    Μπορείς να το ρυθμίσεις έτσι ώστε να αποφεύγεις την λήψη μεγάλου όγκου δεδομένων, όπως για παράδειγμα να λαμβάνεις μόνο τα κείμενα των e-mail σου (χωρίς τα συνημμένα αρχεία) ή να λαμβάνεις e-mail έως ένα συγκεκριμένο όριο π.χ. 5ΚΒ ή να επιλέγεις εσύ το άνοιγμα των συνημμένων αρχείων στα e-mail σου.
    Μπορείς να επιλέξεις ποιοι από τους e-mail λογαριασμούς σου θέλεις να γίνονται αυτόματα synchronized όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό.
  • Όσον αφορά τη χρήση του Internet:
    Σου υπενθυμίζουμε ότι sites με πολλές φωτογραφίες και video έχουν συνήθως αρκετά μεγάλο μέγεθος.
  • Όσον αφορά τις εφαρμογές σου:
    Ρύθμισε το laptop σου, ώστε να σε ρωτάει πριν γίνει οποιαδήποτε αυτόματη ενημέρωση όπως: antivirus ή windows updates.
    Επίλεξε ποιες από τις εφαρμογές που έχεις θέλεις να συγχρονίζονται αυτόματα, όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό.
    Αν θέλεις να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό, έλεγξε πρώτα το μέγεθός της. Κάποιες εφαρμογές μπορεί να έχουν μεγάλο μέγεθος.
    Θυμήσου ότι με το πρόγραμμα πλοήγησης μέσω A-GPS ή μέσω Internet μπορείς να κατεβάζεις χάρτες μεγάλου μεγέθους. Αυτό δεν ισχύει για τις εφαρμογές που βασίζονται σε Global Positioning System (GPS).
Επίσης σε ενημερώνουμε ότι για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο κόστους, η Cosmote προσφέρει δωρεάν την υπηρεσία Roaming Data Limit EU 62 που θέτει ανώτατο όριο χρήσης δεδομένων εντός Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, τα 60,50 ευρώ (με ΦΠΑ 21%) ή 62 ευρώ (με ΦΠΑ 23%)

Για περισσότερες πληροφορίες, δες την Υπηρεσία Roaming Data Limit EU 62


Υπηρεσία Roaming Data Limit EU62 

Για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο κόστους, η Cosmote προσφέρει δωρεάν την υπηρεσία Roaming Data Limit EU62 που θέτει ανώτατο όριο χρήσης δεδομένων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα 60,50 ευρώ (με ΦΠΑ 21%) ή 62 ευρώ (με ΦΠΑ 23%).

Από 27 Ιουνίου 2010 και σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Cosmote υποχρεούται να εντάξει στην υπηρεσία αυτή όλους τους συνδρομητές που κάνουν χρήση data στο εξωτερικό.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία:
  • Όταν η χρέωση από τη χρήση δεδομένων φτάσει περίπου τα 48 ευρώ, τότε λαμβάνεις αυτόματα μήνυμα-ειδοποίηση ότι πλησιάζεις το όριο χρήσης των 60,50 ευρώ.
  • Αν θέλεις να συνεχίσεις να κάνεις χρήση δεδομένων χωρίς όριο, μπορείς να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία στέλνοντας δωρεάν μήνυμα στο 1256, γράφοντας «DATALIMITEND».
  • Αν δεν απενεργοποιήσεις την υπηρεσία και συνεχίσεις τη χρήση δεδομένων, όταν η χρέωση φτάσει στο όριο των 60,50€ τότε λαμβάνεις γραπτό μήνυμα που σε πληροφορεί ότι η υπηρεσία δεδομένων αναστέλλεται προσωρινά μέχρι την έναρξη του νέου κύκλου τιμολόγησης.
  • Αν θέλεις να συνεχίσεις να κάνεις χρήση δεδομένων χωρίς όριο, μπορείς να απενεργοποιήσεις την DATA LIMIT EU62 στέλνοντας δωρεάν μήνυμα στο 1256, γράφοντας «DATALIMITEND».
Αν για οποιαδήποτε λόγο έχεις ζητήσει την απενεργοποίηση της υπηρεσίας, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να την ενεργοποιήσεις και πάλι, στέλνοντας δωρεάν γραπτό μηνύμα στο 1256 με περιεχόμενο «DATALIMITEU62».

Η υπηρεσία Roaming Data Limit ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης Α και Β και πιο συγκεκριμένα για τις παρακάτω χώρες:

Ευρωζώνη Α: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γαλλική Γουιάνα, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Γουαδελούπη, Δανία, Εσθονία, Ην. Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαρτινίκη, Νήσος Ρεουνιόν, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία, Φινλανδία - Alands Isl.

Ευρωζώνη Β: Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου