Σελίδες

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Microsoft Xbox 360 Slim

Μετά την αποκάλυψη του νέου Kinect motion controller για το Xbox, φωτογραφίες της νέας λεπτότερης κονσόλας της εταιρείας διέρρευσαν στην έκθεση Ε3
Καθώς φαίνεται, ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της Microsoftαποκαλύφθηκε πρόωρα στην έκθεση E3. Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν απεικονίζεται ένα Xbox 360, κατά πολύ λεπτότερο σε σχέση με την ήδη υπάρχουσα παιχνιδομηχανή.


Σήμερα, περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν στο κοινό σχετικά με ταχαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της νέας κονσόλας.


Το χειριστήριο είναι ελαφρώς αλλαγμένο, με το Xbox κουμπί στην απόχρωση του χρωμίου, το λογότυπο στο πίσω μέρος και πιοτετραγωνισμένα τα πίσω κουμπιά.



Το νέο Xbox 360 θα περιλαμβάνει σκληρό δίσκο χωρητικότητας 250GBαλλά και ενσωματωμένο Wi-Fi.


Για τη μεταφορά του σκληρού δίσκου από την υπάρχουσα συσκευή, οι χρήστες μπορούν είτε να χρησιμοποιήσουν τον παλιό 16GB USB δίσκο και να κάνουν τη μεταφορά κομμάτι κομμάτι είτε να χρησιμοποιήσουν το καλώδιομεταφοράς.


Όσο αφορά στον σκληρό δίσκοαφαιρείται εύκολα και είναι ιδιαίτερα μικρός αλλά ΔΕΝ είναι δυνατή η χρήση του σε παλαιότερες εκδόσεις του Xbox 360.


Από την άλλη, υπάρχει ειδική θύρα για τη σύνδεση του νέου περιφερειακού, Kinect, με τη νέα κονσόλα, επιπρόσθετα των 3 USB ports. Η σύνδεση με το Kinect γίνεται μέσω μιας USB θύρας, η οποία χρησιμοποιείπερισσότερη ενέργεια, οπότε δεν είναι αναγκαία η χρήση εξωτερικής πηγής ρεύματος.


Παρόλο που η νέα κονσόλα είναι εξοπλισμένη και με θύρα HDMI out, στη συσκευασία ΔΕΝ θα περιλαμβάνεται το καλώδιο.

Τέλος, μεγάλη διαφορά παρατηρήθηκε στο επίπεδο θορύβου μεταξύ του υπάρχοντος Xbox 360 και της επερχόμενης παιχνιδομηχανής. Η νέα συσκευή είναι σχεδόν αθόρυβη, αν και είναι σίγουρο ότι όταν αρχίσει να γυρνάει το DVD ο θόρυβος θα αυξηθεί.



Συνοπτικά
 τα χαρακτηριστικά του νέου Xbox 360 είναι τα εξής:
>> Πλήκτρα αφής για το On/Off και το DVD drive
>> Πολύ πιο αθόρυβο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο
>> Σκληρός δίσκος χωρητικότητας 250GB
>> Ειδική θύρα για σύνδεση με το Kinect
>> 5 USB θύρες3 στο πίσω και 2 στο μπροστινό μέρος
>> Στη συσκευασία περιλαμβάνεται το καλώδιο AV>> Διαφορετικό τροφοδοτικό ρεύματος –παραμένει ογκώδες αλλά είναι ιδιαίτερα ελαφρύ
>> Εξωτερικοί Xbox 360 σκληροί δίσκοι και μονάδες μνήμης ΔΕΝ είναισυμβατά με την καινούρια συσκευή
Λοιπά χαρακτηριστικά που έχουν διαμορφωθεί διαφορετικά περιλαμβάνουν:
Αντικατάσταση των 2 μικρών ανεμιστήρων από  1 μεγάλο
45nm ενσωματωμένη CPU και GPU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου