Σελίδες

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Η Nokia και το Ovi store με Ελληνική ματιά, το μέλλον είναι Qt και τώρα

nokia ovi logo and tsolias
Οι Φινλανδοί ισχυροποιούν την παρουσία της Nokia στην Ελλάδα και ήδη έχουν προχωρήσει με γρήγορα βήματα και προς την σωστή κατεύθυνση, όπως περίπου είπε ο Greig Williams, General Manager South East Europe, απόψε. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μετά την διακοπή της συνεργασίας με την Alpha Copy, το μερίδιο της Nokia έχει ανέβει στην Ελλάδα και κινείται σε επίπεδα λίγο πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Υποθέτω ότι αυτό σημαίνει κάτι σαν 30-35%.
Στις 21 Ιουνίου 2010 η Nokia θα ρίξει στην Ελληνική αγορά το Ovi maps όσο πιο Ελληνικό γίνεται, ενώ ήδη έχουν ετοιμάσει το πρώτο (;) localized app store στην χώρα μας. Το Ovi maps θα πωλείται ενσωματωμένο σε 5 μοντέλα κινητών αλλά έτσι και αλλιώς είναι δωρεάν για όλους. Το Ovi store θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Έλληνα χρήστη, με προτάσεις apps της ντόπιας αγοράς ενώ ο τρόπο λειτουργίας θα είναι εξίσου απλός: η χρέωση και η εμφάνιση των apps από το Ovi store θα εμφανίζεται στον λογαριασμό του κινητού. Ναι, η Cosmote, Vodafone και Wind τα βρήκαν με την Nokia και θα παίξουν μαζί με το Ovi store. Εξάλλου θα κερδίζουν ένα ποσοστό από το κόστος των apps.
Εξαιτίας αυτή της συνεργασίας και του Ovi maps, o Williams είπε ότι η Nokia προσπαθεί να συνεννοηθεί με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ώστε να μειωθούν οι χρεώσεις στα δεδομένα. Το ύφος του Williams ήταν μάλλον αισιόδοξο, οπότε ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα και γιατί όχι εκπλήξεις για το θέμα.
Σε ό,τι αφορά το service της Nokia, το μεγάλο αγκάθι που μέχρι πρόσφατα είχε ως μόνιμη απάντηση “αναβάθμιση λογισμικού” σε όλα τα προβλήματα, η Ελλάδα θα έχει 53 Nokia Care καταστήματα για ό,τι χρειάζονται τα Nokia κινητά. Απορίες, services, firmware, αξεσουάρ και ό,τι άλλο απαιτεί το after sales customer care του κινητού και της Ovi πλατφόρμας.
Με λίγα λόγια, τα νέα είναι πολύ καλά τόσο για τους απλούς καταναλωτές όσο και για τους developers που αύριο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρώτο Ελληνικό Nokia developer forum.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου