Σελίδες

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Nokia: Ξέρετε ποδήλατο; Αν ναι, φορτίστε οδηγώντας...

Η Nokia, παράλληλα με την επίσημη ανακοίνωση κυκλοφορίας των νέων C-Series μοντέλων της, πριν από λίγες μέρες, ανακοίνωσε πως πρόκειται να δώσει σε κυκλοφορία και έναν νέο, πρωτότυπο φορτιστή συσκευών, με... οικολογικές ανησυχίες.

Το Bicycle Charger Kit, λοιπόν, αποτελείται από έναν φορτιστή, ένα δυναμό (ηλεκτρική γεννήτρια) καθώς και μια συσκευή συγκράτησης του κινητού πάνω στο ποδήλατο. Αφού εγκαταστήσουμε το παραπάνω σύστημα το δυναμό, χρησιμοποιώντας την κίνηση των τροχών του ποδηλάτου, μετατρέπει την κινητική σε ηλεκτρική ενέργεια φόρτισης της συσκευής δια μέσου της γνωστής 2mm jack θύρας που υπάρχει στα περισσότερα Nokia κινητά τηλέφωνα.

Σκοπός της Nokia, είναι «...οι χρήστες να αποκτήσουν μεγαλύτερες ελευθερίες χρήσης με τις Nokia συσκευές τους και έτσι να πάψουν να ανησυχούν για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. Με αυτή την πρωτοποριακή συσκευή, οι χρήστες που χρησιμοποιούν ως μέσο μεταφοράς τους το - ήδη διαδεδομένο σε πολλές χώρες - ποδήλατο, θα επωφεληθούν άμεσα από αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο φόρτισης. Αυτό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως λύση στο πρόβλημα της φόρτισης των κινητών συσκευών, που οι χρήστες θα χρησιμοποιήσουν είτε για να μειώσουν την ηλεκτρική ενέργεια που δαπανάται με τη συμβατική φόρτιση, είτε για να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση.»

Το Bicycle Charger Kit θα αρχίσει να διατίθεται λίγο πριν το τέλος της τρέχουσας χρονιάς σε επιλεγμένα καταστήματα πώλησης, αλλά και σε ηλεκτρονικά καταστήματα που φέρουν το εμπορικό σήμα της Nokia.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου