Σελίδες

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ερχονται 1.000 high - tech παγκάκια






















Τα παγκάκια του μέλλοντος είναι γεγονός. Θα τα δούμε σύντομα στις πλατείες και τα πάρκα με ενσωματωμένη την τεχνολογία Data Μatrix.




Ενας 27χρονος σχεδιαστής ο 'Αρης Στάθης, κέρδισε χθες το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Αthens Βench Μark. Η πρότασή του με τίτλο «mybench.gr» συνδυάζει τις κλασικές γραμμές με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένη σχάρα για τα ποδήλατα που διαρκώς πληθαίνουν στην πόλη.

Με τη βοήθεια του Data Μatrix,μπορεί να δημιουργηθεί μια ολόκληρη βάση δεδομένων κάνοντας το καθένα από αυτά μοναδικό. Το συγκεκριμένο bar code, εκτός από αριθμούς, μπορεί να αποθηκεύει και λατινικούς χαρακτήρες και κατά συνέπεια το site mybench.gr. Οποιος το επισκέπτεται θα μπορεί να αφήνει όπως και στο Facebook το μήνυμά του.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η πρόταση «City Βreak» της Βασιλικής Κατσαρού και του Ανδρέα Οικονομόπουλου και το τρίτο ο Κωνσταντίνος Δούζης για το «Ηand of Εarth». Στόχος είναι να κατασκευαστούν και να εγκατασταθούν χίλια καινούργια παγκάκια σε νέα σημεία σε όλη την Αθήνα.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με τη βοήθεια χορηγών- οργανισμών, επιχειρήσεων και ιδιωτών- οι οποίοι θα έχουν έτσι την ευκαιρία να αφήσουν το σημάδι τους στην πόλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου