Σελίδες

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

CISCO Cius: το tablet του επαγγελματία;

Η γνωστή CISCO ανακοίνωσε το πρώτο... tablet της εταιρείας, που απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και παράλληλα την μείωση των λειτουργικών εξόδων.  Το νέοCISCO Cius είναι ένα tablet με 7 ιντσών οθόνη αφής που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android της Google.
Επιπλέον ενσωματώνει μεγάλες δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης. Έτσι, υποστηρίζει Wi-Fi (802.11a/b/g/n), 3G4G (!) καθώς και Bluetooth 3.0! Η εταιρεία το προωθεί ως ένα άριστο μέσο συνεργασίας και επικοινωνίας, και πως να μην το κάνει, όταν συνοδεύεται από την λύση Cisco TelePresence που επιτρέπει την επικοινωνία με βίντεο σε ανάλυση HD (720p). Διαθέτει άλλωστε κάμερα 5.0Megapixel.
Διαθέτει virtual desktop client (Cisco AnyConnect Security VPN Client) για την πρόσβαση με μεγάλη ασφάλεια σε επαγγελματικές εφαρμογές και υπηρεσίες που βασίζονται στο "σύννεφο" (cloud based) ενώ οι χρήστες του έχουν στην διάθεση τους πολλές εφαρμογές από το Android marketplace αλλά και διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες της CISCO συμπεριλαμβανομένων των Cisco Quad,Cisco Show and ShareWebEx, Presence, and IM. 
Προσφέρεται συνδεσιμότητα μέσω USB, 10/100/1000 Ethernet καθώς και Audio-out (HD Audio). Το βάρος του είναι περίπου μισό κιλό.


1 σχόλιο: