Σελίδες

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Το Android ξεπερνάει το iPhone σε πωλήσεις

android logo green


Η στιγμή που όλοι περίμεναν μάλλον έφτασε και τα κινητά με Android ξεπέρασαν σε πωλήσεις στην Αμερική το iPhone. Οι κάτοχοι smartphones στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού προτιμούν τα μοντέλα με Android σε ποσοστό 27% ενώ τα iPhone ακολουθούν με μερίδιοι 23% σύμφωνα με την Nielsen. Τα νούμερα λένε την αλήθεια και η τάση που όλοι είχαν διαπιστώσει πλέον καταγράφεται και στα βιβλία.
Εταιρείες όπως η Motorola και η HTC όχι μόνο βασίζουν την κερδοφορία τους πάνω στο Android αλλά σχεδιάζουν το μέλλον τους πάνω σε αυτό, ενώ παράλληλα άλλοι κατασκευαστές όπως η Sony Ericsson η LG και η Samsung προχωρούν δειλά στην χρήση του Android. Εδώ ακριβώς είναι και το μεγάλο ερωτηματικό για τους επόμενους μήνες και το 2011. Τί θα κάνουν όλες οι εταιρείες όταν τα Windows Phone 7 θα βγουν στην αγορά και θα πρέπει να υποστηρίξουν το νέο λειτουργικό;
Μέχρι τώρα το Android ήταν ο μόνος αντίπαλος του iOS και του iPhone αλλά πολύ σύντομα η HTC θα αναγκαστεί να αποφασίσει αν προτιμά το +66% στα λογιστικά της εξαιτίας του Android ή θα πρέπει να μειώσει τον ρυθμό της καινοτομίας και πωλήσεων για να καλύψει το κενό των Windows Phone 7.
Ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην περαιτέρω ανάπτυξη του Android να είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Μπορεί το Android να πουλάει τρελά και πλέον να κατέχει μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων στην Αμερική σε σύγκριση με το iPhone, η επιτυχία αυτή όμως φαίνεται να δρα ανασταλτικά στην εξέλιξη του λειτουργικού από τις ίδιες τις εταιρείες. Έχετε προσέξει κάποια δραματική αλλαγή ή βελτίωση στο Sense UI ή το MOTOBLUR ή το TouchWiz ή το TimeScape;
Αυτό που συμβαίνει μέχρι σήμερα είναι η παραγωγή νέων κινητών που αναβαθμίζονται στο λειτουργικό εξαιτίας των προσπαθειών του Google αλλά ταυτόχρονα παραμένουν στάσιμα σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του software.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου