Σελίδες

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Πρώτο το Android στις ΗΠΑ

Το Android έπιασε κορυφή στις HΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2010 ανάμεσα στα smartphones που πωλήθηκαν, σύμφωνα με νέα έρευνα της Canalys!
Image
Οι συσκευές Android κατέλαβαν μερίδιο 34% στις συσκευές που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ αυτό το τρίμηνο. Ακολούθησε η Research In Motion (RIM) με 32,1% και μετά η Apple με 21,7%.
Αυτό σημαίνει πως το Android σημείωσε τεράστια ανάπτυξη ποσοστού 851% σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή του προηγούμενου έτους στις ΗΠΑ. Αυτό συμβαίνει και για τον λόγο ότι πέρυσι υπήρχαν πολύ λιγότερες συσκευές Android στην αγορά!
Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο με μεγάλη διαφορά, καθώς εκεί πουλήθηκαν 14,7 εκατομμύρια τηλέφωνα, αντιπροσωπεύοντας το 23% των παγκόσμιων πωλήσεων.
Η Nokia εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα σε παγκόσμια βάση, με 38% του μεριδίου αγοράς για το τρίμηνο. Η Νokia αντιπροσωπεύει το 76,9% των smartphones στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, ακολουθούμενη από την Motorola με μερίδιο 4,7%.
Παρόλα αυτά, οι ερευνητές βλέπουν μία δυναμική ανάπτυξης Android εκεί. Σχεδόν 475.000 Android τηλέφωνα πωλήθηκαν στην Κίνα κατά το δεύτερο τρίμηνο, έναντι σχεδόν κανενός πέρυσι. Επίσης, η China Mobile συνεχίζει την ανάπτυξει της δικής της πλατφόρμας που βασίζεται στο Android και πούλησε επιπλέον 174.000 τηλέφωνα, στο τρίμηνο, που βασίζονται στην εν λόγω πλατφόρμα.
Συνολικά, η αγορά smartphone παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 64% για αυτό το τρίμηνο σε ετήσια βάση. Τα RIM τηλέφωνα αυξήθηκαν κατά 41% και οι πωλήσεις iPhone της Apple αυξήθηκαν κατά 61%. Η Apple είχε μερίδιο 13% της παγκόσμιας αγοράς των smartphone κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου