Σελίδες

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Πειρατικά παιχνίδια και για το Playstation 3;




Μία νέα συσκευή κατασκευάστηκε από μία ομάδα hacker που σπάει την προστασία του Playstation 3 κι επιτρέπει στον χρήστη να παίζει παιχνίδια χωρίς τη χρήση dvd.

H ομάδα αυτή ονομάζεται “PSJailbreak” και είναι η πρώτη που κατάφερε και κατασκεύασε μία μία συσκευή η οποία θα συνδέεται στη θύρα USB του PlayStation 3 και θα επιτρέπει την εκτέλεση πειρατικών παιχνιδιών και προγραμμάτων που δεν έχουν έγκριση της Sony.
 
Ο κώδικας που είναι ενσωματωμένος στη συσκευή αυτή, στην ουσία επιτρέπει στο χρήστη να αποθηκεύει παιχνίδια Playstation 3 στο σκληρό δίσκο της κονσόλας ή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο και στη συνέχεια να τα “τρέχει” από εκεί.

Επίσης φαίνεται ότι ο κώδικας αυτός, απενεργοποιεί κι ορισμένες ρυθμίσεις του PS3 έτσι ώστε να μην επιτρέπει τα αυτόματα update του λογισμικού με αποτέλεσμα ίσως να δημιουργηθούν κενά ασφαλείας.
 
Για την ώρα η συσκευή ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει πρώτα στη Γαλλία από την εταιρία Fox-Chip σε τιμή κοντά στα 150€ αλλά και σε όσες χώρες πρόκειται να μην συναντήσει προβλήματα με τη νομοθεσία που αφορά τέτοιου είδους προϊόντα.
 
Τέλος η Sony, μέχρι τώρα, δεν έχει πάρει θέση για την είδηση αυτή αλλά απ' οτι φαίνεται η νέα συσκευή πρόκειται να της δημιουργήσει πρόβλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου