Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

PSX4Droid: PlayStation emulator για Android

Μετά τα πετυχημένα PSX emulator (προσομοιωτές PlayStation one) για συσκευές με WM και iOS, αναπτύχθηκε η αντίστοιχη εφαρμογή και για Android. Το όνομα αυτής είναι PSX4Droid και «παίζει» Android
απροβλημάτιστα στις νεότερες συσκευές με το λειτουργικό της Google τίτλους που έγραψαν ιστορία στην κονσόλα της Sony, όπως το «Final Fantasy», το «Gran Turismo» και το «Crash Bandicoot».

Για να μπορέσει κάποιος να παίξει ένα παιχνίδι του PlayStation one στην Android συσκευή του, θα χρειαστεί να έχει - εκτός από την εφαρμογή PSX4Droid - ένα αρχείο PS BIOS και τον τίτλο του παιχνιδιού της επιλογής του σε μία από τις ακόλουθες μορφές: BIN, ISO, IMG, PBP, Z, ZNX, και Eboot. Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης την αποθήκευση της προόδου στο παιχνίδι, όπως ακριβώς γινόταν και στην παιχνιδομηχανή της Sony.

Όσον αφορά τον χειρισμό στα παιχνίδια, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά καθώς όλα τα πλήκτρα του κλασικού PlayStation είναι διαθέσιμα σαν εικονικά πλήκτρα στην οθόνη σε πολύ εργονομική διάταξη ώστε να είναι όλα εύκολα προσβάσιμα χωρίς να κρύβουν το «πεδίο δράσης». Εκτός όμως από τα εικονικά πλήκτρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το WiiMote, το χειριστήριο της κονσόλας Wii που συνδέεται με τη συσκευή μέσω Bluetooth.

Το PSX4Droid είναι ήδη διαθέσιμο στο Android Market στα 4,5 ευρώ και προς το παρόν περιμένουμε να γίνουν διαθέσιμες οι επί πληρωμή εφαρμογές στην ελληνική αγορά για να μπορέσουμε να το δοκιμάσουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου