Σελίδες

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Το 2013 τα memristor της HP



η συνεργασία της με την νοτιοκορεατική Hynix ανακοίνωσε η Hewlett-Packard, προκειμένου να κατασκευάσουν τα πρώτα memristor, μιας νέας κατηγορίας τσιπ μνήμης που υπόσχεται επανάσταση σε μια ποικιλία εφαρμογών.

Τα memristor (memory resistor ή μνημονική αντίσταση) παίρνουν το όνομά τους από το γεγονός ότι θυμούνται τα αποθηκευμένα δεδομένα ακόμα και διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό θα τα καθιστούσε ιδανικά για την ανάπτυξη υπολογιστών που ανοίγουν στιγμιαία όπως ένας ηλεκτρικός διακόπτης.

Στο απώτερο μέλλον, τα memristor θα μπορούσαν να συνδυάζουν στο ίδιο κύκλωμα τη μνήμη και τον επεξεργαστή, αυξάνοντας την ταχύτητα και περιορίζοντας δραστικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε πρώτη φάση, η νέα τεχνολογία «έχει το δυναμικό να αντικαταστήσει τη μνήμη flash που χρησιμοποιείται σήμερα σε κινητά τηλέφωνα και Mp3 players. Έχει επίσης το δυναμικό να χρησιμοποιηθεί ως γενικό αποθηκευτικό μέσο -δηλαδή μνήμη που μπορεί να συμπεριφέρεται ως flash, ως DRAΜ ή ακόμα και ως σκληρός δίσκος» αναφέρει ανακοίνωση της HP.

Τα πρώτα προϊόντα από τη συνεργασία HP-Hynix προγραμματίζεται να φτάσουν στην αγορά το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου