Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Microsoft LifeCam Cinema Web camera: Ευέλικτη και με ποιότητα HD

Microsoft LifeCam Cinema Web camera: Ευέλικτη και με ποιότητα HD

Μια web camera είναι στις ημέρες μας σχεδόν βασικός εξοπλισμός σε κάθε PC και, καθώς από τη μια το διαθέσιμο bandwidth αυξάνεται και από την άλλη η χρήση μιας τέτοιας συσκευής είναι όλο και πιο συχνή, αυξάνονται και οι απαιτήσεις μας όσον αφορά τις δυνατότητές της.
Η Microsoft LifeCam Cinema είναι μια web camera, την οποία, πρώτα απ' όλα, η Microsoft προτείνει για χρήση με το Live Messenger, το Yahoo Messenger, αλλά και το ιδιαίτερα δημοφιλές Skype.
Ανοίγοντας τη συσκευασία θα χρειαστείτε λίγο χρόνο μέχρι να πάρετε τη web camera στα χέρια σας, αφού η αποσυσκευασία της είναι λίγο περίεργη. Κατά τα άλλα όμως, η ποιότητα, ακόμα και της συσκευασίας, είναι Microsoft, δηλαδή, σε υψηλά επίπεδα.
Όταν αρχίσετε να επεξεργάζεστε τη LifeCam, θα διαπιστώσετε ότι είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και ότι διαθέτει μακρύ καλώδιο USB για να τη συνδέσετε στο σύστημά σας, κάτι ιδιαίτερα θετικό, αφού οι περισσότεροι θα την αγοράσουν για το σταθερό υπολογιστή στο σπίτι ή το γραφείο και όχι για τον φορητό, ο οποίος συνήθως είναι εξοπλισμένος με κάμερα.
Η βάση της Microsoft LifeCam Cinema είναι εύκαμπτη και θα καταφέρετε, σχετικά εύκολα θα λέγαμε, να την προσαρμόσετε σχεδόν παντού. Στη δική μας οθόνη δυσκολευτήκαμε λίγο, αλλά δε μας πήρε πάνω από 10-20 δευτερόλεπτα για να τη στηρίξουμε.
Η κάμερα μπορεί να περιστραφεί 360 μοίρες γύρω από την εύκαμπτη βάση της και να πάρει και μικρές κλίσεις προς τα επάνω ή κάτω. Όλα αυτά γίνονται με ένα μηχανισμό που στηρίζει σταθερά τη Microsoft LifeCam Cinema.
Περνώντας στο ζουμί όταν μιλάμε για κάμερα, δηλαδή την ποιότητα των λήψεων, καταλάβαμε αμέσως γιατί η τιμή της είναι τσιμπημένη, αφού ηποιότητα HD που αναφέρεται στη συσκευασία, δε μένει στις προδιαγραφές αλλά τη βλέπετε κατά τις λήψεις. Η Microsoft LifeCam Cinema έχει δυνατότηταautofocus (αυτόματης εστίασης), οπότε, αν κάνει λήψη θέματος που μεταβάλλεται ή κινείται, δε θα έχετε κανένα πρόβλημα ποιότητας. Οι λήψεις γίνονται σε ανάλυση HD 720p στα 30fps και είναι wide, ο φακός της κάμερας είναι γυάλινος -άρα με ελάχιστες παραμορφώσεις- ενώ χάρη και στο πολύ καλό, ενσωματωμένο μικρόφωνο έχετε και ήχο, αρκετά καλής ποιότητας και-το σημαντικότερο- έντασης.
Συνολικά η LifeCam Cinema μας άφησε ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις από κάθε άποψη και θα τη συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα, και όχι μόνο για video chat.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου