Σελίδες

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Βρετανία: Συνδέθηκε ο πρώτος πελάτης με FTTP στα 100Μbps

BT TelecomΕνεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση μέσω του δικτύου νέας γενιάς της ΒΤ στα 100Mbps στην Βρετανία. Πρόκειται για έναν τυχερό κάτοικο του Milton Keynes και πελάτη της PlusNet (πρόκειται για θυγατρική της BT) ο οποίος συνδέεται πλέον στο διαδίκτυο μέσω οπτικής ίνας (Fiber to the Premises). Τα σχέδια της ΒΤ περιλαμβάνουν ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι σε κάποιες περιοχές και ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών μέχρι τον υπαίθριο κατανεμητή(VDSL). Στην πρώτη κατηγορία δίνονται ταχύτητες μέχρι 100Mbps ενώ στην δεύτερη μέχρι 40Mbps. 

Η γνωστοποίηση της σύνδεσης του πρώτου πελάτη στο πακέτο των 100Mbps έγινε μέσω forum ενώ και η εταιρεία το επιβεβαίωσε μέσω blog post. O χρήστης δήλωσε στην online κοινότητα πως τα πρώτα speedtests του δίνουν ταχύτητα 77/15Mbps ενώ τα pings με το ΒΒC είναι 5-6ms. Άλλα speedtests του έχουν δώσει υψηλότερες ταχύτητες κοντά στα 100Μbps.

Η εταιρεία υπόσχεται πως το upload θα βελτιωθεί προσεχώς.

Επόμενοι στην σειρά για ενεργοποίηση, εκτός από άλλους κατοίκους του Milton Keynes είναι επιλεγμένοι κάτοικοι στο Highams Park του Λονδίνου. Παράλληλα συνεχίζονται και οι δοκιμές στο FTTC (VDSL) με 65 ενεργοποιημένους χρήστες και ταχύτητες πάνω από30Mbps στο κατέβασμα και 6Mbps στο ανέβασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου