Σελίδες

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Modu: Το μικροσκοπικό κινητό... χαμαιλέοντας!


Είναι δύσκολο να καταλήξει κανείς στο τι ακριβώς είναι το Modu, καθώς βλέποντάς το κάποιος διακρίνει μια συσκευή μικρότερη από πιστωτική κάρτα που όμως μπορεί και επιτελέσει βασικές λειτουργίες, όπως κλήσεις, μηνύματα ακόμα και αναπαραγωγή μουσικής. Είναι καταγεγραμμένο στα ρεκόρ Guinness ως το ελαφρύτερο κινητό του κόσμου, με βάρος μόλις 40 γραμμάρια και διαστάσεις 72,1×37,6×7,8 χιλιοστά.
 Η καινοτομία του Modu όμως δεν είναι μόνο το μικρό του μέγεθος, αλλά τα αξεσουάρ που μπορεί να... «φορέσει», τα οποία η εταιρεία που το κατασκευάζει ονομάζειjackets. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω μικροσκοπικό κινητό λειτουργεί σαν μια «κεντρική μονάδα» που όταν εισαχθεί σε ένα jacket μπορεί να μετατραπεί σε μια συσκευή κανονικού μεγέθους με αριθμητικό πληκτρολόγιο, σε βηματομετρητή και θερμιδομετρητή, σε ψηφιακή κορνίζα 8 ιντσών και σε διάφορα άλλα gadgets. Στην ουσία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα κινητό... χαμαιλέοντα.

Η Modu, η ομώνυμη κατασκευάστρια εταιρεία του κινητού, ιδρύθηκε το 2007 στο Ισραήλ από τον Don Moran, εφευρέτη του USB flash disk, και έχει πλέον γραφεία στη Νότια Κορέα, στη Ρωσία, στην Αυστρία και στην Κροατία. Από τις 13 Ιουλίου, το Modu και τα jackets που το συνοδεύουν είναι πλέον διαθέσιμα και στην αγγλική αγορά αποκλειστικά μέσω του online καταστήματος Purely Gadgets σε τιμή γύρω στα 155 ευρώ για το κινητό και από 60 έως 100 ευρώ για τα jackets.

Το αν θα καταφέρει η μικροσκοπική αυτή συσκευή με τα πολλά «παρελκόμενα» να βρει θέση στις ευρωπαϊκές αγορές δεν το γνωρίζουμε, το σίγουρο είναι ότι παραμένει μια πολύ πρωτότυπη πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου