Σελίδες

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Symbian4: Οι πρώτες επίσημες εικόνες

πρώτα screenshots από τον emulator του επερχόμενου Symbian^4, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Symbian Foundation, παράλληλα με την ανακοίνωση διάθεσης ενός τμήματος του source code για την κατασκευή της home screen.

Το νέο λειτουργικό, θα διαθέτει εξ' ολοκλήρου επανασχεδιασμένο user interface σε σχέση με τους προκατόχους του, το οποίο θα βασίζεται στο εργαλείο ανάπτυξης QT. Στις εικόνες διακρίνονται μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά, όπως οι πολλαπλές homes screens, τα pop-up μενού, τα επανασχεδιασμένα widgets, ο τρόπος ομαδοποίησης των εφαρμογών και η δυνατότητα αναζήτησης αυτών με τη βοήθεια του αλφαριθμητικού πληκτρολογίου, η λεπτότερη status bar για την απεικόνιση της στάθμης του σήματος και της μπαταρίας, καθώς και η προσθήκη μιας νέας μπάρας η οποία πιθανόν να περιέχει συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες ανάλογα το σημείο που βρίσκεται ο χρήστης.

Φυσικά δεν είναι απόλυτα σίγουρο πως αυτές οι εικόνες αντικατοπτρίζουν 100% το τελικό προϊόν, καθώς πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του λειτουργικού μέσα στο 2011, συνυπολογίζοντας και το γεγονός πως μέχρι τότε οι ανταγωνιστές θα έχουν εξελίξει ακόμα περισσότερο τα δικά τους λειτουργικά συστήματα. Όμως, είναι αρκετές για να πάρει κάποιος μια πρώτη ιδέα για το τι αναμένεται να προσφέρει αυτό στον τομέα της διεπαφής χρήστη, που τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχει αποκτήσει καθοριστικό ρόλο κατά την διαδικασία επιλογής λειτουργικού συστήματος από τον χρήστη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου