Σελίδες

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Pirate ISP: ο πρώτος πειρατικός ISP στον κόσμο!

Το Pirate Bay φαίνεται πως θα συνεχίσει την λειτουργία του, μολονότι αυτή τη φορά θα έχει ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του ενάντια στις... αρχές, τον δικό του ISP. Ναι, σωστά διαβάσατε, ο Pirate ISP θα προσφέρει ευρυζωνικές συνδέσεις ενώ παράλληλα θα προσφέρει ανωνυμία στους πελάτες του και παράλληλα θα στηρίζει οικονομικά το Σουηδικό κόμμα PiratPartiet.

Για να προστατέψει τους χρήστες BitTorrent, το κόμμα The Pirate Party, προσφέρθηκε να παράσχει στο The Pirate Bay bandwidth μετά τα νομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι προηγούμενοι ISPs του τον περασμένο Μάϊο. Μάλιστα όχι μόνο φιλοξένησαν το site αλλά το "έτρεχαν" μέσα από το Σουηδικό Κοινοβούλιο για να εκμεταλευτούν την κοινοβουλευτική ασυλία!
Τώρα μαζί με ορισμένες συνεργάτιδες εταιρείες που θα προσφέρουν εξοπλισμό και τεχνογνωσία, θα εισέλθουν στην αγορά συνδέσεων broadbandανακοινώνοντας τον πάροχο PirateISP, μία νέα υπηρεσία που όχι μόνο θα προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες σε πελάτες, αλλά θα τους προστατεύει παράλληλα από τους νόμους και τους διώκτες, προσφέρωντας πλήρη ανωνυμία(δεν θα κρατάει log files κ.α).
Για την ώρα, ο Pirate ISP παρέχει ευρυζωνικές συνδέσεις σε κατοίκους της πόλης Lund, σε δοκιμαστικό στάδιο. Οι πελάτες της εταιρείας για την ώρα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 10,100 και 1000Mbit full-duplex ευρυζωνικές συνδέσεις, ωστόσο από τον Σεπτέμβριο αναμένεται οι υπηρεσίες να "ανοίξουν" στο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου