Σελίδες

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Nokia: Ovi Browser beta για Series 40 συσκευές

NokiaΜία νέα εφαρμογή έχει κάνει την εμφάνισή της για τις συσκευές της Nokia που βασίζονται στην Series 40 πλατφόρμα. Πρόκειται για τον Ovi Browser, ο οποίος έρχεται να... αντιπαρατεθεί ευθέως με τον Opera Mini για τους κατόχους των S40 συσκευών. Η εν λόγω εφαρμογή είναι διαθέσιμη προς φόρτωση από το Nokia Beta Labs μέσω της Series 40 συσκευής σας και όπως ίσως καταλάβατε χρησιμοποιεί μία τεχνολογία παρόμοιας φύσης με τον Opera Mini.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ovi Browser χρησιμοποιεί τους δικούς του servers, μέσω των οποίων φορτώνει μία ιστοσελίδα και στη συνέχεια τη συμπιέζει και την αποστέλλει προς εμφάνιση στη συσκευή του χρήστη. Αυτό το οποίο ίσως δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο, είναι το κατά πόσο οι developers βασίστηκαν στην τεχνολογία της Opera Software δανειζόμενοι μέρος του κώδικά της ή πρόκειται για μία εξολοκλήρου ανάπτυξη της Nokia.

Προς το παρόν βέβαια, ο Ovi Browser δε θα κάνει τον Opera Mini να... χάσει τον ύπνο του, δεδομένου ότι λείπουν αρκετές ακόμη λειτουργίες (ελέω beta stage). Έτσι, στις παρεχόμενες -προς το παρόν- λειτουργίες συναντούμε την ενσωμάτωση μηχανών αναζήτησης των Bing, Yahoo! και Google, την κατά έως και 90% πιο γρήγορη φόρτωση των ιστοσελίδων καθώς και την αυτόματη συμπλήρωση φορμών. 

Δυστυχώς, λείπουν αρκετές ακόμη χρήσιμες λειτουργίες όπως η αποθήκευση ιστοσελίδων και η εύρεση πληροφοριών εντός μίας σελίδας, ενώ κάνει την εμφάνισή της και η... ανυπαρξία tabs. Παρ` όλα αυτά, οι developers εργάζονται συνεχώς προκειμένου να φέρουν εις πέρας την τελική μορφή του browser, ως εναλλακτική του Opera Mini.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου